Hotel info Pico 
Vanaf alle eilanden is de vulkaan van Pico met een hoogte van 2351 meter de blikvanger. Het landschap van Pico is het meest afwisselend, met natuurparken aan de noordkant, wijngaarden, een bloemenpracht, maar ook de kenmerken van een vulkanisch landschap met kratermeertjes, zij het omgeven door veel groen. De top van de vulkaan kan in de winter wel eens in sneeuw gehuld zijn. De boottocht tussen de eilanden Faial en Pico duurt 30 minuten. De boot komt aan in het kleine stadje Madalena. Vanuit São Jorge is de vaartijd naar Pico afhankelijk van de haven waar u aankomt: São Roque (30 min), Madalena (60 min). Stranden zijn er op de drie eilanden niet veel, maar de inwoners van Pico maken gebruik van de door de rotsen natuurlijk gevormde zwembaden langs de kust. In het plaatsje Lajes do Pico kunt u een boottochtje maken en walvissen zien!


Hotel Caravelas***

Ligging: het hotel ligt tegenover de haven waar de boot uit Horta aankomt, maar ook vrijwel direct in het centrum van het stadje Madalena. In de directe omgeving zijn verschillende restaurantjes

Het hotel heeft een paar jaar terug in twee gebouwen kamers bijgebouwd. Er is een groot zwembad met zonneterras en ligbedden. Tevens is er een solarium.
De kamers hebben douche/toilet, televisie en een balkon met zitje en (schuin) zeezicht.
Diaserie over PicoHotel Caravelas
Hotel CaravelasHotel Caravelas
   
Belavista**

Ligging: aan een rustig doodlopend straatje in het plaatsje Lajes do Pico, 75 meter van de boulevard waarvandaan de bootexcursies vertrekken voor het spotten van walvissen en dolfijnen.

Beneden is de receptie en het restaurant en op de eerste etage een terras. Belavista heeft in het hoofdgebouw de kamers. Daarnaast zijn er een paar appartementen met één of twee slaapkamers die aan de boulevard liggen. Deze appartementen beschikken over een kitchenette en badkamer
De kamers van het hotel hebben douche/toilet, telefoon en sommige kamers een balkon. Er zijn ook drie- en vierpersoonskamers. Veel kamers hebben zeezicht.Hotel BelavistaHotel BelavistaAppartement Belavista
   

Adegas do Pico***

Ligging: Adegas do Pico bestaat uit een veertiental huisjes die op een afstand van een paar honderd meter tot kilometers van elkaar verspreid liggen aan de noordkust bij Prainha, circa 10 kilometer van São Roque. Het receptiegebouw ligt eveneens op 10 kilometer van São Roque, waar de boot uit Faial en São Jorge aankomt. Op een afstand van maximaal 1100 meter van ieder huis is wel een supermarkt en restaurant. Ook een natuurlijk gevormd zwembad bevindt zich op maximaal een kilometer afstand. Er zijn huisjes die aan de kust liggen en een aantal huizen liggen in het groen tegen de heuvels temidden van weilanden en wijngaarden

Vrijwel alle huizen hebben een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan en het ernaast gelegen eiland São Jorge. Het interieur van de oude stenen wijnhuizen is gemoderniseerd en volledig afgestemd op de eisen die aan een vakantiewoning kunnen worden gesteld. Ieder huis heeft een zitkamer met televisie, keuken met ijskast, magnetron, oven en koffiezetapparaat en een badkamer met douche/toilet. Afhankelijk van het huis zijn er één of meerdere slaapkamers. Het grootste huis is geschikt voor maximaal 8 personen.

Mail Cabo Verde Travel met uw wensen en gezinssamenstelling, zodat wij u het huis kunnen aanbieden dat het meest aan uw wensen beantwoordt.

Opmerking: Om de Adegas te bereiken kunt u vanuit Horta de ferry nemen naar São Roque (duur anderhalf uur). Ook kunt u de ferry naar Madalena nemen (30 minuten) en vervolgens per taxi (34 kilometer) naar São Roque. (Vanuit São Roque kunt u zomers op één dag heen en weer naar Velas op São Jorge).
Adegas do Pico
   

Aldeia da Fonte***

Ligging: circa 5 minuten bergopwaarts rijden van het plaatsje Lajes do Pico aan de zuidkust, ligt dit hotel op de rotsen bij zee, enigszins geïsoleerd temidden van een rustige en groene omgeving.

Aldeia do Fonte bestaat uit een vijftal gebouwen, opgetrokken uit lavasteen die zijn gelegen in (botanische) tuinen. Het is zonder meer het meest romantische hotel van de eilanden. In het hoofdgebouw zijn de receptie en een souvenirwinkel gevestigd. Aan de receptie wordt bemiddeld voor excursies. Het hotel heeft een bar en het specialiteitenrestaurant 'Hocus Pocus' biedt tal van streek- en internationale gerechten. In een apart gebouw dat op wandelafstand is gelegen, is een indoorzwembad, sauna, fitness en zijn mogelijkheden voor tennis en squash. Zomers is de nachtclub geopend.

Alle kamers beschikken over een badkamer met bad/toilet, airco en televisie. Tevens zijn er studio's die de helft groter zijn en de beschikking hebben over een ijskast. De suites van 56 vierkante meter hebben een apart woon- en slaapgedeelte en een eigen entree. Deze suites zijn vergelijkbaar met een 2-kamer appartement en zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Er zijn suites met eigen open haard of een speelgedeelte voor de kinderen.

Aldeia da FonteAldeia da Fonte

 

Cabo Verde Travel B.V.
Kanaalweg 33 – 35 (* op afspraak)
2903 LR Capelle aan den IJssel
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
010 - 4121887
(van maandag t/m vrijdag
van 0900 tot 1700 uur)
E-mail: info@cabo.nu