Hotel info Flores
Flores is één van de allermooiste eilanden en is het meest westelijk stukje Europa, gelegen in de Atlantische oceaan op circa 40 minuten vliegafstand van Terceira en Horta en anderhalf uur vanaf het hoofdeiland São Miguel. Het kleine eiland heeft zeven meren in het binnenland en staat bekend om zijn watervallen. Het hoofdplaatsje is Santa Cruz, waarnaast de landingsbaan van het kleine vliegveld is gelegen. Bij een korter verblijf kunt u het beste in Santa Cruz verblijven waar twee goede hotels zijn. Vanuit Santa Cruz is het mogelijk een taxitour te boeken over het eiland met onze vaste chauffeur.

In de heuvels van maximaal 914 meter hoogte kan het in het voor- en najaar mistig zijn. Het binnenland is extreem rustig. Aan de westkant van het eiland bij Fajã d'Agua zijn veel watervallen die zo kenmerkend zijn voor het eiland. Flores betekent 'bloemen', hoewel de meeste bloemen en hortensias op de andere eilanden te vinden zijn. Flores is uitermate geschikt voor mooie wandelingen.
U zult er vrijwel niemand tegen komen, behalve konijntjes die er volop aanwezig zijn.


Diaserie over Flores   

Hotel Ocidental**

Ligging: op een rustige locatie langs de kust circa 600 meter van het centrum van Santa Cruz.

Dit tweesterren hotel heeft 36 kamers en 2 suites (slaapkamer met kleine woonkamer). Naast de receptie is de lounge en op de eerste etage zijn zitjes en het ontbijtrestaurant. In een apart gebouw naast het hotel is het restaurant gevestigd en de bar met snookertafel. Voor dit gebouw ligt het kleine zwembad met ernaast een grote fitnessruimte.

Alle kamers hebben een kleine televisie, bad of douche/toilet/bidet en terras of balkon met zeezicht. Er is wireless internet bij de receptie.
Hotel Ocidental


   

Hotel das Flores****

Ligging: aan zee circa 800 meter van het centrum van Santa Cruz en vrijwel direct naast de landingsbaan van het kleine vliegveld, waar u zeker geen hinder van kunt hebben, gezien de lage frequentie van vluchten met kleine toestellen.

Hotel das Flores is een betrekkelijk nieuw hotel en ligt aan zee. Het hotel heeft een ruime receptie en bar/restaurant met zicht op zee. Er is een zwembad met ligstoelen en een fitnessruimte. Tevens is er een laundry. De kamers hebben kabeltelevisie, minibar, airco, telefoon en badkamer met bad of douche/toilet en een balkon met zitje. Er is wifi. Cabo Verde Travel heeft uitstekende prijzen gekregen in dit luxere hotel zodat er sprake is van een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Het hotel is in de winter (van 1 november tot 1 februari) gesloten.
Hotel das Flores

   

Residencial Argonauta**

Ligging: midden in Fajã d'Agua aan de westkant van het eiland op circa een half uur rijafstand van de luchthaven.

Hotel Argonauta heeft beneden een gezellig ontbijtrestaurant en op de eerste etage een lounge. Aan de achterzijde van het hotel is een terras. Het hotel heeft een paar kamers, ieder verschillend, maar met douche/toilet. Er zijn twee suites op de tweede etage van het hotel.

Het hotel is vanaf 1 november t/m 31 maart gesloten.Residencial Argonauta


   
Aldeia da Cuada**

Ligging: te midden van de natuur en niet ver van zee aan de westkant van het eiland, circa 2 kilometer van het plaatsje Fajã d'Agua op circa een half uur rijafstand van de luchthaven.

Aldeia de Cuada is een complex met 18 oude bungalows. Eens was het een nederzetting, maar de bungalows die verspreid liggen, worden nu verhuurd. Zeven van de bungalows hebben een woonkamer en één slaapkamer en er zijn een aantal grotere bungalows, waarvan er één met zes slaapkamers. De bungalows zijn uiteraard voorzien van sanitair en een keuken, want er er is geen restaurant op het complex of in de directe omgeving. Deze accommodatie is populair onder toeristen uit Portugal en dient tijdig te worden gehuurd.Aldeia da Cuada   


Cabo Verde Travel B.V.
Kanaalweg 33 – 35 (* op afspraak)
2903 LR Capelle aan den IJssel
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
010 - 4121887
(van maandag t/m vrijdag
van 0900 tot 1700 uur)
E-mail: info@cabo.nu