Wandelreizen Kaap Verdische eilanden

Cabo Verde Travel biedt u een aantal individuele wandelreizen naar de verschillende eilanden. Wij leveren u een Duitstalig wandelboekje met wandelingen in verschillende lengtes en zwaartes en wandelkaarten (schaal 1 op 50.000). Ook kunt u tegen betaling gebruik maken van wandelgidsen voor wandelen onder begeleiding.


Santo Antão (wandelreis 1)
Santo Antão biedt u de mooiste wandelmogelijkheden. Hier voeren uw wandelingen door de bergen, langs bananen- en mangoplantages en door groene valleien met boerendorpen en stokerijen van het godendrankje 'grogue' dat op primitieve wijze van suikerriet wordt gestookt. Iedere woensdag vliegen wij non stop met TUIfly van Amsterdam naar São Vicente en iedere zondag met TACV (1 tussenstop), de terugvluchten respectievelijk op woensdag via Ilha do Sal naar Amsterdam (TUIfly) en zaterdagavond via Praia naar Amsterdam (TACV). Het schema is vermeld onder 'vliegverbindingen' op deze site. U verblijft de eerste en laatste nacht op São Vicente en vaart met de ferry vanaf São Vicente in ruim een uur naar Santo Antão. De verblijfsaccommodaties kiest u zelf, ze staan uitgebreid in onze brochure beschreven (pagina 22 t/m 27) De mooiste wandelgebieden op Santo Antão zijn in het noorden bij de vallei van Paúl of een half uur verderop in de twee plaatsjes Ribiera Grande en Ponta do Sol. Nieuw is de accommodatie Questel-bronq noordelijker aan de kust bij Cruzinha, alleen al de rit ernaar toe door de prachtige natuur is een belevenis. Bij een tweeweeks verblijf kunt u het verblijf goed verdelen met een paar nachten in het zuiden van het eiland.

Wandelreis 1 A (8 dagen)

Reissom € 845Wandelreis 1 B (15 dagen)

Reissom € 1.098

In verband met de binnenlandse vluchten voeren we onderstaande wandelreis 2 uit met internationale vluchten van TUIfly vertrek iedere woensdag.

Santo Antão & São Nicolau (wandelreis 2)
Iedere woensdag vliegt TUIfly non stop naar São Vicente. Na een eerste overnachting op dit eiland vaart u naar Santo Antão . U verblijft een volle week op Santo Antão en vaart donderdag terug naar São Vicente om vrijdagochtend het vliegtuig naar São Nicolau te nemen voor een vijfdaags verblijf op dit stille en nog niet ontdekte eiland. U verblijft in het boerendorp Ribeira Brava of het havenplaatsje Tarrafal. De laatste nacht verblijft u op Sal. Uw verblijf op Sal kunt u bij deze reis desgewenst verlengen, omdat er dagelijks vanaf Sal wordt teruggevlogen.

Wandelreis 2:

1 overnachting São Vicente
7 overnachtingen Santo Antão
1 overnachting São Vicente
5 overnachtingen São Nicolau
1 overnachting Ilha do Sal


Reissom € 1.450 (16 dagen)


Santiago, Fogo en Brava
(wandelreis 3)
U vertrekt op zondag met TACV via São Vicente naar Praia opSantiago volgens schema zoals vermeld bij 'vliegverbindingen'. Ook op de zuidelijk gelegen eilanden kunt u de mooiste wandelingen maken. Santiago is een afwisselend eiland en heeft mooie wandellocaties in de bergen, zoals Quinta da Montanha in Rui Vaz. Het verdelen van het verblijf op Santiago is een must, want binnenlandse vluchten naar Fogo sluiten niet op de internationale vlucht aan. Een gewilde locatie op Santiago is eveneens Cidade Velha, de oude hoofdstad. Fogo is het eiland met de vulkaan die in 2014 nog is uitgebarsten, maar zich goed leent voor mooie en zwaardere wandelingen. Met de catamaranboot vaart u vanaf Fogo in 40 minuten naar het kleinste eilandje Brava. Dit eiland is nog deels achtergebleven gebied, maar heeft een prachtige natuur met in Fajã d'Agua een idyllische baai en achterland. U kunt via Fogo terug of met de ferry van Brava naar Praia. Het programma van deze reis moet nog wel eens worden bijgesteld i.v.m. de onzekere vaarschema's van de ferrymaatschappij.

Wandelreis 3:

2 nachten Santiago
4 nachten Fogo
3 nachten Brava
4 nachten Santiago


Reissom € 1.390 (15 dagen)


Santo Antão & Santiago
(wandelreis 4)
U vliegt op zondag met TACV vanaf Amsterdam naar São Vicente volgens schema zoals vermeld bij 'vliegverbindingen'. Na een eerste overnachting op São Vicente vaart u in een uur per ferry naar Santo Antão voor het eerste gedeelte van uw wandelvakantie. Gedurende deze week kunt u uw verblijf verdelen over de mooie locaties in Paúl of het gebied bij Ribeira Grande en Ponta do Sol. In de tweede week vliegt u dinsdag vroeg naar Santiago voor een verblijf in de bergen (accommodaties pagina 29) of op een andere locatie naar keuze.
Zaterdagavond vliegt u non stop terug vanuit Praia op Santiago naar Amsterdam. Aankomst zondagochtend.

Wandelreis 4:

1 nacht São Vicente
7 nachten Santo Antão
1 nacht São Vicente
4 nachten Santiago


Reissom € 1.299 (15 dagen)


Inbegrepen:
- internationale vluchten
- binnenlandse vluchten
- 2-sterren hotels naar keuze zoals beschreven in de reisbrochure op basis logies/ontbijt
- luchthavenbelastingen
- actuele brandstoftoeslag
- transfers bij aankomst op São Vicente
(wandelreis 3 Santiago)
- visum
- reserveringskosten
- Duitstalig wandelboekje en wandelkaarten van de betreffende eilanden

Exclusief:

- Toeslag hoogseizoen (voorjaarsvakantie, meivakantie en juli/aug) op aanvraag
- Eventuele lokale wandelbegeleiders
(ca € 50 per dag)

Klik hier voor een beschrijving van de eilanden of download de brochure voor uitgebreide info en hotelkeuzes.Cabo Verde Travel B.V.
Overblaak 57 (* op afspraak)
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
Tel 010-4121887
Fax 010-4143191
E-mail: info@cabo.nu

Klik op de foto voor een vergrotingSanto AntãoDe boot van São Vicente
naar Santo Antão
Santo Antão - De wandelvallei van Paul
São Nicolau
São Nicolau
Fogo

Fogo

Brava

Brava

BravaSantiagoSantiago - Cidade VelhaSanto Antão
Santo Antão - Ponta do Sol
Santo Antão - op weg naar Cruzinha