Wandelreizen Kaap Verdische eilanden

Cabo Verde Travel biedt u een aantal individuele wandelreizen naar de verschillende eilanden.
Wij leveren u een Duitstalig wandelboekje met wandelingen in verschillende lengtes en zwaartes en wandelkaarten.


Santo Antão
Santo Antão biedt u de mooiste wandelmogelijkheden. Hier voeren uw wandelingen door de bergen, langs bananen- en mangoplantages en door groene valleien met boerendorpen en stokerijen van het godendrankje 'de grogue' dat op primitieve wijze van suikerriet wordt gestookt. TACV vliegt iedere vrijdag overdag naar Sal volgens schema zoals vermeld onder 'vliegverbindingen' op de site met een directe aansluiting naar São Vicente en terug op zaterdagochtend vroeg (07.20) vanaf São Vicente naar Sal en non stop naar Amsterdam. U doet de eerste overnachting(en) en de laatste twee overnachtingen op São Vicente en vaart met de ferry vanaf São Vicente in ruim een uur naar Santo Antão. De verblijfsaccommodaties kiest u zelf. De mooiste wandelgebieden op Santo Antão zijn in het noorden bij Paúl en de plaatsjes Ribeira Grande en Ponta do Sol die op circa een half uur rij-afstand van elkaar liggen.

Wandelreis 1 A (9 dagen)

Reissom € 920Wandelreis 1 B (16 dagen)

Reissom € 1.165

Vanwege de binnenlandse vluchten die in veel gevallen op de internationale vluchten aansluiten, voeren we de overige wandelreizen uit met TACV Cabo Verde Airlines, vertrek iedere vrijdag vanaf Schiphol en retour op zaterdag.

São Nicolau & Santo Antão
U vliegt op vrijdag met TACV van Amsterdam naar Ilha do Sal en met een directe verbinding door naar São Vicente waar u de eerste twee overnachtingen heeft. U vaart de volgende dag naar Santo Antão voor het eerste gedeelte van uw wandelvakantie. Terug over São Vicente vliegt u de tweede week op zondag van São Vicente naar São Nicolau, één van de rustigste eilanden waar de tijd lijkt stilgestaan te hebben. U verblijft in het boerendorp Ribeira Brava of het kleine havenplaatsje Tarrafal. Vanwege de binnenlandse vlucht dient u de laatste twee dagen op Sal te verblijven om uw wandelvakantie aan het strand van Sal af te sluiten.

Wandelreis 2:

2 overnachtingen São Vicente
6 overnachtingen Santo Antão
1 overnachting São Vicente
4 overnachtingen São Nicolau
2 overnachtingen Ilha do SalReissom € 1.470 (16 dagen)


Santiago, Fogo en Brava
U vliegt op vrijdag met TACV van Amsterdam naar Ilha do Sal en met een directe verbinding door naar Praia. Ook op de zuidelijke eilanden kunt u de mooiste wandelingen maken. Santiago is een afwisselend eiland. Veel van onze klanten verblijven in Quinta Montanha dat op 800 meter hoogte in de bergen ligt. Het verblijf verdelen is een must, omdat de vluchten naar en van Fogo niet op de vliegverbindingen uit Sal aansluiten. Een gewilde locatie is eveneens Cidade Velha, de oude hoofdstad. Fogo is het eiland met de vulkaan die in 2014 nog is uitgebarsten, maar zich goed leent voor mooie en zwaardere wandelingen. Met de catamaranboot vaart u vanaf Fogo in 40 minuten naar het kleinste eilandje Brava. Dit eiland is nog deels achtergebleven gebied, maar heeft een prachtige natuur met in Fajã d'Agua een idyllische baai en achterland. U kunt via Fogo terug of met de ferry van Brava naar Praia. Het programma van deze reis moet nog wel eens worden bijgesteld i.v.m. de onzekere vaarschema's van de ferrymaatschappij.

Wandelreis 3:

3 nachten Santiago
5 nachten Fogo
4 nachten Brava
3 nachten Santiago


Reissom € 1.499 (16 dagen)


Santiago & Santo Antão
U vliegt op vrijdag met TACV via Sal naar Praia op Santiago en verblijft naar keuze in de oude hoofdstad Cidade Velha of in de bergen op een prachtige wandellocatie. Desgewenst sluit u het verblijf op dit eiland af met een paar dagen aan het palmenstrand van Tarrafal in het noorden. Donderdagmiddag vliegt u van Praia naar São Vicente om de volgende dag met de ferry naar Santo Antão te varen. Hier kunt u het verblijf desgewenst verdelen over de twee mooie gebieden (Paul en Ribeira Grande/Ponta do Sol) in het noorden. U vaart op donderdag terug naar Sao Vicente om zaterdagochtend om 0700 uur via Sal weer naar Nederland te vliegen.

Wandelreis 4:

6 nachten Santiago
1 nacht São Vicente
6 nachten Santo Antão
2 nachten São Vicente


Reissom € 1.470 (16 dagen)


Inbegrepen:
- internationale vluchten
- binnenlandse vluchten
- 2-sterren hotels naar keuze zoals beschreven in de reisbrochure op basis logies/ontbijt
- luchthavenbelastingen
- actuele brandstoftoeslag
- transfers bij aankomst op São Vicente
(wandelreis 3 Santiago)
- visum
- reserveringskosten
- Duitstalig wandelboekje en wandelkaarten van de betreffende eilanden
 

Exclusief:

- Hoogseizoentoeslag:
Vertrek juli/augustus en 16 dec t/m 31 dec € 250
- Eventuele lokale wandelbegeleiders (ca € 50 per dag)

Klik hier voor een beschrijving van de eilanden of download de brochure voor uitgebreide info en hotelkeuzes.Cabo Verde Travel B.V.
Overblaak 57 (* op afspraak)
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
Tel 010-4121887
Fax 010-4143191
E-mail: info@cabo.nu

Klik op de foto voor een vergrotingSanto AntãoDe boot van São Vicente
naar Santo Antão
Santo Antão - De wandelvallei van Paul
São Nicolau
São Nicolau
Fogo

Fogo

Brava

Brava

BravaSantiagoSantiago - Cidade VelhaSanto Antão
Santo Antão - Ponta do Sol