Meest gestelde vragen


Boeken jullie losse segmenten ?


Cabo Verde Travel biedt alleen pakketreizen aan. Kaapverdië is een afwisselende, maar ingewikkelde bestemming, waarbij tussen de eilanden wordt gevlogen. Schemawijzigingen of uitval van binnenlandse vluchten maken aanpassingen in het programma soms noodzakelijk. Daarom boeken we beter geen losse segmenten. Indien u een volledig pakket heeft geboekt, zijn wij in de gelegenheid te zorgen dat alles goed op elkaar blijft afgestemd en zijn de eventuele kosten van aanpassing voor onze rekening. Bovendien, de consumentengaranties die wij bieden, zoals lidmaatschap van SGR, Calamiteitenfonds en Geschillencommissie zijn uitsluitend van toepassing op pakketreizen.


Welke reisdocumenten zijn nodig ?

Voor een bezoek aan Kaapverdië heeft u een geldig paspoort nodig en een (toeristen)visum. Indien u een pakketreis boekt bij Cabo Verde Travel zijn de kosten van het toeristenvisum bij de reissommen inbegrepen. Vanaf december 2014 dient uw paspoort ook voor toeristenvisa nog een half jaar na terugreis geldig te zijn.
Kinderen hebben vanaf juli 2012 een eigen paspoort nodig.Zijn inentingen nodig ?

Gedurende de maanden dat er een regenbui kan vallen (van augustus t/m oktober) adviseren wij u voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria indien u het eiland Santiago bezoekt. U kunt daarvoor pillen slikken of zich dagelijks insmeren met ‘deet’, verkrijgbaar bij de drogist. De GGD of Travelclinic zal ongetwijfeld nog meerdere adviezen geven, maar deze zijn niet noodzakelijk voor een bezoek aan de Kaapverdische eilanden.

Wat is de beste tijd om te gaan ?

De temperatuur is altijd zo tussen de 24 graden in de winter en 30 graden zomers. In de wintermaanden heeft Kaapverdië dus ook heerlijke temperaturen, maar is er af en toe een stevige wind te merken op de vlakke eilanden Sal, Maio en Boavista. Van maart tot juni heeft Kaapverdië de meeste zonuren tot wel 10 per dag en is daarmee de ideale periode voor een vakantie. In september valt er doorgaans altijd wel eens een flinke bui, waarmee het groen wordt opgefrist. Oktober en november zijn daarom goede maanden voor de natuurliefhebbers.

Wanneer boeken ?

Het beste boekt u ruim van te voren. We werken met kleinschalige accommodaties die vaak op korte termijn geen beschikbaarheid meer hebben. Bovendien kunnen we u altijd vroegboekkortingen aanbieden. Vooral voor drukke periodes zoals de kerst en januari/februari , raden we u aan uw reis in augustus/september al vast te leggen.


Welke vluchtmogelijkheden zijn er naar Kaapverdië ?

Op donderdagen wordt er van Amsterdam via São Vicente naar Praia (Santiago) gevlogen. Deze vlucht wordt het gehele jaar uitgevoerd door TACV Cabo Verde Airlines, die ook tussen de eilanden vliegt. De gehele winter vliegt Transavia op maandagen voor ons non stop naar São Vicente. Naar Ilha do Sal wordt vrijwel dagelijks gevlogen, meestal met overstap in Lissabon (TAP Portugal).

(Zie ook 'vliegverbindingen' op deze site)Zijn er ferryboten ?

Tussen São Vicente en Santo Antão is een feryboot.
De vaartijd is 1 uur en afvaart minimaal één keer per dag. Tevens vaart er een catamaran vanaf Praia via Fogo naar Brava. De vaartijd vanaf Praia naar Brava is 4,5 uur en vanaf Fogo 40 minuten. Op andere trajecten zijn er geen ferries en dat heeft te maken met de grote afstanden tussen de eilanden (sommige eilanden liggen meer dan 300 kilometer van elkaar verwijderd).Cabo Verde Travel B.V.
Overblaak 57 (* op afspraak)
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
Tel 010-4121887
Fax 010-4143191
E-mail: info@cabo.nuNieuwe accommodaties:
Aldeia Jerome in Paúl
op Santo Antão
Cavoquinho in de vallei van Paúl
op Santo Antão
Casa Café Mindelo in Mindelo
op São Vicente
Ilha do Sal - Hotel Dunas de SalParaizo in Vila Nova Sintra

op Brava