Meest gestelde vragen


Boeken jullie losse segmenten ?


Cabo Verde Travel biedt alleen pakketreizen aan. Kaapverdië is een afwisselende, maar ingewikkelde bestemming, waarbij tussen de eilanden wordt gevlogen. Schemawijzigingen of uitval van binnenlandse vluchten maken aanpassingen in het programma soms noodzakelijk. Daarom boeken we beter geen losse segmenten. Indien u een volledig pakket heeft geboekt, zijn wij in de gelegenheid te zorgen dat alles goed op elkaar blijft afgestemd en zijn de eventuele kosten van aanpassing voor onze rekening.
Bovendien, de consumentengaranties die wij bieden, zoals lidmaatschap van SGR en het Calamiteitenfonds zijn uitsluitend van toepassing op pakketreizen.


Welke reisdocumenten zijn nodig ?

Voor een bezoek aan Kaapverdië heeft u een paspoort nodig dat nog een half jaar na terugkomst geldig moet zijn. De visumplicht is per 1 januari 2019 vervangen door een securitytax. Hiervoor dienen wij u ook vooraf met uw paspoortgegevens bij de immigratie aan te melden. De kosten van € 31 zijn ingecalculeerd in de reissom.Zijn inentingen nodig ?

Gedurende de maanden dat er een regenbui kan vallen (van augustus t/m oktober) adviseren wij u voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria indien u het eiland Santiago bezoekt. U kunt daarvoor pillen slikken of zich dagelijks insmeren met ‘deet’, verkrijgbaar bij de drogist. De GGD of Travelclinic zal ongetwijfeld nog meerdere adviezen geven, maar deze zijn niet noodzakelijk voor een bezoek aan de Kaapverdische eilanden.

Wat is de beste tijd om te gaan ?

De temperatuur is altijd zo tussen de 24 graden in de winter en 30 graden zomers. In de wintermaanden heeft Kaapverdië dus ook heerlijke temperaturen, maar is er af en toe een stevige wind te merken op de vlakke eilanden Sal, Maio en Boavista. Van maart tot juni heeft Kaapverdië de meeste zonuren tot wel 10 per dag en is daarmee de ideale periode voor een vakantie. In september valt er doorgaans altijd wel eens een flinke bui, waarmee het groen wordt opgefrist. Oktober en november zijn daarom goede maanden voor de natuurliefhebbers.

Wanneer boeken ?

Het beste boekt u ruim van te voren. We werken met kleinschalige accommodaties die vaak op korte termijn geen beschikbaarheid meer hebben. Bovendien kunnen we u altijd vroegboekkortingen aanbieden. Vooral voor drukke periodes zoals de kerst en januari/februari , raden we u aan uw reis in augustus/september al vast te leggen.


Welke vluchtmogelijkheden zijn er naar Kaapverdië ?

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Ilha do Sal, Boavista, São Vicente en Santiago.
Zie 'vliegverbindingen' op deze site.Zijn er ferryboten ?

Tussen São Vicente en Santo Antão is een feryboot.
De vaartijd is 1 uur en afvaart minimaal één keer per dag. Tevens vaart er een catamaran vanaf Praia via Fogo naar Brava. De vaartijd vanaf Praia naar Brava is 4,5 uur en vanaf Fogo 40 minuten. Op andere trajecten zijn er geen ferries en dat heeft te maken met de grote afstanden tussen de eilanden (sommige eilanden liggen meer dan 300 kilometer van elkaar verwijderd).Cabo Verde Travel B.V.
Kanaalweg 33 35 (* op afspraak)
2903 LR Capelle aan den IJssel
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
010 - 4121887 (van maandag t/m vrijdag van 0900 tot 1700 uur)
E-mail: info@cabo.nuNieuwe accommodaties:
Klik op de foto voor een vergrotingCasa Strela in Tarrafal op SantiagoVilla Strela in Tarrafal op SantiagoVilla Strela in Tarrafal op Santiago

Hotel Santa Maria aan
een autovrije straat in Praia
Hilton op loopafstand van
Santa Maria op Sal


Hilton op Ilha do SalMundial in Lissabon. Vlieg met TAP
en combineer Cabo Verde met een
paar dagen Lissabon