Kaap Verdische eilanden

Kaapverdië bestaat uit 9 bewoonde eilanden die ver uit elkaar liggen. De afstand tussen sommige eilanden is zo'n 350 kilometer. In de meeste gevallen bent u dus op vliegverbindingen tussen de eilanden aangewezen. In onze brochure bieden we alle eilanden aan. De spil van de vliegverbindingen zijn de eilanden Santiago, São Vicente en Ilha do Sal waar ook de internationale vluchten aankomen. De overige eilanden zijn vanuit deze eilanden bereikbaar. Combinaties van kleine eilanden kunnen we niet aanbieden, omdat er onderling geen (aansluitende) vliegverbindingen zijn. Cabo Verde Travel biedt u een aantal arrangementen die op de bijlage van onze kleurenbrochure staan vermeld.


Ilha do Sal
We beginnen ons eilandenbezoek op Ilha do Sal dat de laatste jaren in opkomst is en zich heeft gerangschikt onder de populaire winterzonbestemmingen op de markt. Hier komen ook de internationale vluchten aan. Het is zo'n 18 kilometer vanaf de luchthaven naar het vissersdorpje Santa Maria dat door de opkomst van het toerisme in de negentiger jaren tal van leuke barretjes, terrasjes en (vis)restaurants heeft. Het 8 kilometer brede strand begint bij Santa Maria. In het dorpje zelf zijn een aantal karakteristieke middenklasse hotels en aan het brede strand zijn luxe laagbouwhotels verrezen. We hebben onze accommodaties geselecteerd op kwaliteit en een gunstige ligging ten opzichte van dorp en strand. Op Sal zijn diverse duik- en windsurfscholen en het is dan ook een geliefd eiland voor de watersporters. Maar wie echt iets van Kaapverdië wil zien, moet zeker een combinatie van eilanden maken.
[ Ilha do Sal brochure pag 29 tm 33 ]

Boavista
Boavista kent prachtige duinlandschappen vooral in het zuiden bij Santa Monica. Behoudens een paar all inclusive resorts op het eiland staat het toerisme op een laag pitje. Onze accommodaties zijn in het rustige plaatsje Sal Rei gelegen dat aan een baai ligt, grenzend aan strand en duinen. Op een prachtige locatie aan het strand in de baai liggen de appartementen Ca’Nicola. Voor wie eens goed tot rust wil komen, kunnen we een verblijf in deze appartementen van harte aanbevelen. Ook het charmante guesthouse Migrante in het dorp is een topaccommodatie!
TUIFLY vliegt drie keer per week rechtstreeks naar Boavista, maar het eiland wordt meestal bezocht tijdens een eilandencombinatie, waarbij het vanaf Sal of Santiago wordt aangevlogen.
[ Boavista brochure pag 34 t/m 35 ]

São Nicolau
São Nicolau ligt eveneens bovenwinds niet ver van Sal en is het meest authentieke eiland van de Kaapverdische eilanden. De tijd lijkt er stil gestaan te hebben. U verblijft in het boerendorp Ribeira Brava met kleine hellende straatjes en oude lantarens of in het havenplaatsje Tarrafal. Beide plaatsen zijn een prima uitgangspunt voor wandelaars. São Nicolau is bergachtig en biedt op sommige plaatsen prachtige vergezichten. Vliegverbindingen naar Sao Nicolau zijn er uitsluitend een paar dagen per week vanaf Praia.
Nochtans worden vluchten wel eens geannuleerd, waardoor het noodzaak is dat we uw programma moeten aanpassen.
[ São Nicolau brochure pag 16 t/m 17 ]

São Vicente
De winter 19/20 wordt er twee keer per week rechstreeks gevlogen vanaf Amsterdam naar São Vicente. Het is eiland is kaal, maar afwisselend en biedt een goede keuze aan hotels in verschillende klassen, maar ook restaurants en uitgaansgelegenheden. De bedrijvigheid op São Vicente concentreert zich in het havenstadje Mindelo dat tal van bezienswaardigheden heeft. 's Avonds komen de Kaapverdianen samen op het dorpsplein, de Praça. Het is er dan een gezellige drukte van jewelste. Op São Vicente zijn een paar kleine stranden, o.a. in het oosten bij Calhau en bij de kleine luchthaven, 10 kilometer van het stadje. Hier is het Foya Branca complex gelegen voor misschien wel de meest exclusieve strandvakantie !
[ São Vicente brochure pag 6 tm 9 ]

Santo Antão
Santo Antão ligt op een uurtje vaarafstand van São Vicente en kan alleen met de ferryboot worden bereikt. Dit is zonder meer het mooiste eiland van de archipel met dennenbossen, valleien met kleine gehuchtjes, mango- en papayaplantages, mistflarden die over de oude bergweggetjes geplaveid met oude kasseien jagen, adembenemende vergezichten en vriendelijke mensen. Het mooiste gedeelte van Santo Antão is het noorden. Vanaf de haven is het langs de kustweg circa een uur noordelijk rijden naar Paúl en de verderop gelegen
dorpen Ribeira Grande en Ponta do Sol, waarvan Ponta do Sol het gezelligste dorp met een aantal restaurants en een enkele bar. Alle plaatsjes liggen aan zee, maar tegelijk ook aan de mond van de mooie en groene valleien. In deze omgeving zijn de tweesterren hotels, maar ook eenvoudige idylle-hotels gelegen. Nieuw is de locatie Cruzinha in het uiterste noorden aan de kust waar een hotel (Questel-bronq) met zwembad is geopend in een nog volledig onontdekt gebied dat via een prachtige rit per Aluguer bereikbaar is. Voor wie wat luxer wil en niet het eiland over wil reizen heeft Sanantão Art Resort in het havenstadje Porto Novo de beschikking over een groot zwembad met tennisbaan. Het enige luxe hotel ligt in het havenplaatsje Porto Novo. Het zuiden van Santo Antão is achtergebleven gebied, maar ook hier bieden we een idyllisch verblijf aan dat direct aan zee bij een lavastrand ligt en van waaraf walvissen en dolfijnen kunnen
worden gespot.
[ Santo Antão brochure pag 10 t/m 15 ]

Santiago
We nemen u mee naar de zuidelijk gelegen eilanden. Santiago ligt ruim 250 kilometer ten zuiden van Ilha do Sal. Het is het meest Afrikaanse eiland en tevens het eiland waar de hoofdstad Praia is gelegen. Tuifly vliegt iedere woensdag naar Praia. Met TAP (Air) Portugal kunt u vrijwel dagelijks vliegen met overstap in Lissabon. Santiago is heel divers, het biedt goede wandelmogelijkheden vanuit Cidade Velha, Pedra Badejo en uiteraard vanaf de locaties die in de bergen in het binnenland zijn gelegen, Rui Vaz en Cruz de Fundura. Een rit van 80 kilometer door het binnenland via het marktplaatsje Assomada of langs de bananenplantages aan de oostkust leidt naar Tarrafal in het noorden. Over Tarrafal schreef de Consumentenreisgids een aantal jaren terug: 'het droomstrand van Tarrafal is onwaarschijnlijk mooi met palmbomen en vissersbootjes tussen de rotsen'.
[ Santiago brochure pag 18 t/m 23 ]


Fogo
Fogo met als blikvanger de vulkaan ligt samen met Maio en Brava schuin onder Santiago. In 1995 en 2014 heeft de vulkaan uitbarstingen gehad. Met name de laatste uitbarsting is verwoestend geweest voor het dorpje Chã das Caldeiras aan de voet van de vulkaan. Vanuit São Filipe kunt u dagexcursies maken naar de vulkaan, ook is het mogelijk te overnachten in Chã. De rit er naar toe is al een belevenis. Onderweg kom je inwoners tegen met ezels en waterkruiken en de natuur is prachtig. De vulkaan bepaalt langzamerhand het volledige beeld. Langs de weg verkopen kinderen zelf gemaakte huisjes van vulkaanas. De accommodaties, waaronder een paar originele sobrado's (van origine winkels met boven het woonhuis), zijn in het hoofdplaatsje São Filipe gelegen. Het hoofdstadje kent vele pleintjes, hellende straatjes en een lavastrand.
[ Fogo brochure pag 24 t/m 27 ]


Maio
Maio is een vlak eiland met zoutpannen en een strand dat grenst aan het authentieke Kaapverdische dorpje Vila do Maio. We hebben het eiland al jaren in het programma, maar er zijn nog onvoldoende hotels op Maio. Wie een strand voor zichzelf alleen wil hebben, maakt de beste kans op Maio.
[ Maio brochure pag 28 ]

Brava
Brava is een paar dagen per week per ferry bereikbaar vanaf Fogo, soms ook vanaf Praia. De vaarschema’s zijn iedere maand anders. In 40 minuten vaart de boot vanaf Fogo naar Brava. Brava is een klein en groen eiland dat ideaal is voor wandelaars. Het hoofdplaatsje Vila Nova Sintra ligt op 500 meter hoogte en kenmerkt zich door groententuintjes en de vele hibiscusplanten. Op Brava zijn slechts eenvoudige pensions in het hoofdplaatsje Vila Nova Sintra of het idyllische Fajã d'Agua.
[ Brava brochure pag 27 ]


www.caboverdetravel.nl/prijslijst.pdfCabo Verde Travel B.V.
Kanaalweg 33 – 35 (* op afspraak)
2903 LR Capelle aan den IJssel
Postbus 2783
3000 CT Rotterdam
010 - 4121887 (van maandag t/m vrijdag van 0900 tot 1700 uur)
E-mail: info@cabo.nu

Klik op de foto voor een vergrotingIlha do SalIlha do Sal
Boavista
Boavista - Guesthouse MigranteSão Nicolau
São VicenteSão Vicente - MindeloSanto AntãoSanto Antão
SantiagoSantiagoFogoFogo
Maio
Brava